Man on the moon

Denna fantastiska berättelse handlar om Andy Kaufman. Jim Carrey gör sitt porträtt av denna väldigt unika komikern.
Redan vid första anblick så får vi ett smakprov på den unika humorn som Andy Kaufman har. Han låter eftertexterna gå, sedan försvinner bilden till svart och efter ett tag så kliver Andy Kaufman ut och förklarar att han gjorde så bara för att bli av med folken som inte förstod sig på hans humor. Och visst har Andy Kaufman en väldig unik humor. Jag tycker verkligen att Andy var ett geni, jag har dock inte sett mycket av han, men när man ser han uppträda så kan man inte låta bli att förundras över hans sätt att arbeta upp publiken på och hans sätt att få dem att skratta.

Men nu är det inte Andy som står där uppe, det är faktiskt Jim Carrey. Däremot så gör Jim sin absolut bästa rollprestation genom tiderna. Hans röst har blivit svagare, utseendet har ändrats, hans sätt att gå, ja precis allt för att se så lik ut som möjligt. Folk som själv jobbade med Andy (t.ex. på TV-serien Taxi) säger att Jim Carrey verkligen har klivit in i sin roll som Andy Kaufman.
Och så är det för tittarna också, vi ser inte Jim där uppe, vi ser Andy.
Detta är en perfekt film för dem som verkligen respekterar Andy Kaufman, för dem som gillar nik humor och en fantastisk livs berättelse. Däremot för er som inte förstår er på Andys humor redan vid första början av filmen, ska inte fortsätta att se för då kommer ni att bli besvikna och inte tycka filmen är bra som komedi.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0