Se så tjock jag blitt...

Denna bild är från förra tisdagen när jag satt å väntade i väntrummet hos sjukgymnasten. ^^
Då var jag i v. 27+1.

Smultron foppa ^^

Här ser man Valentins tofflor fulla med smultron som jag och Carro plockade på kyrkogården efter en timmes slit med en rackarns buske!!

Någon har tydligen tyckt att det vore smart om man planterar en buske ist för en vanlig blomma på graven, den klarar ju sig själv. Förmodligen så är det pappas eller farbrors ide att göra så.... 
Men busken täckte över hela gravstenen så den syntes inte ens. :/ Så vi bestämde oss att ta bort den, men det var lättare sagt än gjort.. Det vi trodde skulle ta 15 minuter tog oss EN TIMME och 15 minuter. Vi hade ju tänkt att vi bara behövde plantera rosorna som vi köpte idag och tvätta stenen å sen åka hem. Ingen av oss hade en aning om att det var en FET buske där!!

Värsta upptagen idag

Hej hej, idag har varit en dag med fullt upp hela dagen.
Åkte in till stan med syster kring halv nio, satt på hennes jobb till kl 10.00.
10.00 var jag iväg till försäkringskassan och lämnade in "havandeskaps intyg". Fick sitta å vänta i cirka en halvtimme på min tur.
10.30 gick jag till apoteket för att köpa Pamol till syster, sen gick jag till Swedbank för att hämta ut kontoutdrag till soc-möter jag skulle ha 13.15. Även där fick jag vänta ganska länge. 
Efter Swedbank gick jag till min andra bank, Handelsbanken för att göra samma sak, fick vänta där med ett tag.
Kl 11.25 var jag till bibblan för att skriva ut lite papper som soc ville att jag skulle ha med mig. Det var en hyresavi och papper på lån m.m.
12.45 var jag klar å gick raka vägen till soc för jag hade ändå inget annat jag skulle göra. Där satt jag i en och en halv timme och väntade...(Hade näsblod i en timme och sov den sista halvan.) ^^
15.03 var jag klar med mötet och det känns faktiskt som att turen börjar vända för mig. ÄNTLIGEN!!!!
På tisdag eller onsdag nästa vecka får jag veta om jag kommer få försörjningsstöd och hjälp med eget boende eller ej. Jag håller tummarna! Gör det ni med! :D
När jag var klar på mötet så gick jag till systers jobb sen gick vi till en blomförsäljare på torget å köpte massa blommor, bland annat två små söta rosenbuskar att sätta på farfars grav. :=)
16.00 hämtade vi Valentin på dagis, åt lite macka, bytte om å åkte ner på stan igen för att leta efter en ny pjamas till honom och köpa knappar till min bebis-kofta som farmor nyss stickat klart åt mig. ^^
18.00 kom vi på att vi borde kanske äta middag... men det kändes lite sent att börja laga mat så vi åkte till McDonken å åt ist, det var gott. xD
Sen efter det åkte vi till farfars grav å slet upp en buske å planterade rosorna å så hittade vi massa smultron som vi stoppade i Valentins foppa-tofflor.... Dom ska vi äta nu ikväll, smultrona. Namnam
Å nu e vi hemma igen... 12 timmar har jag varit ute på idag.... Det var ju värst vad jag lyssnade på barnmorskan som sa åt mig att ta det lugnt hädanefter. Hehe...


Sjukhus Besöket

Tjolahopp...
På specialmödravården igår så gick allt bra. Vi pratade om förlossning och kejsarsnitt och vilka komplikationer som kan ske när jag ska föda.
Hon sa även att det är viktigt att jag försöker ta det så lugnt som möjligt nu den sista tiden och inte överanstränger mig för mycket eftersom jag riskerar att föda en månad för tidigt.
..och så sa hon att jag ska hålla koll på sammandragningarna ifall det börjar bli så att jag har det oftare även när jag bara ligger och tar det lugnt, det kan vara tecken på att jag börjat öppna mig och måste då in å få spruta för att stoppa upp det hela. 
Vi pratade även om ifall det var något särskillt jag var orolig över kring förlossningen å så... men jag sa bara att jag tror inte jag kommer tänka så mycket när det väl e dags, så allt jag oroar mig över nu kommer jag nog inte tänka på då ändå. 
Ja, det var väl ungefär det vi pratade om har jag för mig.... ^^

Hudiksvalls Sjukhus

Imorgon har jag tid till förlossningen i huddik. Där ska jag träffa en aurorabarnmorska. ^^
Ska vara där kl 8.00 så vi åker väl någon gång strax före 7.00 skulle jag tro.
Min kära storasyster Carro är snäll och skjutsar mig. Vi ska ta med oss lilla Valentin också.
Riktigt vad jag ska göra där är jag inte säker på.. Men det märks. :D
Jag skriver imorgon kväll och berättar hur det gick å så.

Hittade lite bilder..

Jag har hittat lite bilder som är från förra året i Oktober när pappa var till Korea för att hälsa på och titta på mitt å J.Bs bröllop. :)
Tänkte att jag kan ju dela med mig utav några så ni läsare får se också. ^^

Måndag

Nu har en ny vecka börjat. Man får hoppas att denna vecka för med sig mer glädje och tur än de andra veckorna den senaste tiden.

Imorgon, tisdag, kl 08.00... Då ska jag vara på Hudiksvalls sjukhus och träffa en aurorabarnmorska. Vet inte riktigt vad jag ska göra där, men jag tror det har med att jag har risk att föda för tidigt och eventuellt måste göra kejsarsnitt. Min kära syster Carro skjutsar mig dit och vi ska ta med oss lilla Valentin också. Han e så söt. ^^
Sen imorgon kl 14.00 så ska vi på Valentins dagis-avslutning. Det ska bli kul, man får fika också. :D

På onsdag, då har jag möte med soc klockan 13.15.. Berit, som hon heter, har bokat tid så att vi kan ha ett långt möte denna gång. Så jag hoppas att det går bättre på mötet den här gången och att de bestämmer sig för att hjälpa mig.
Jag har inte några andra möjligheter, det är ju inte en ända arbetsgivare som vill anställa en gravid kvinna i bara två månader, å sen betala föräldrapenning i ett år på det. Å än har jag inte fått någon praktik heller, men det är iof inte tillräckligt med pengar det heller om jag skulle få en praktik. Det hjälper mig ju inte att få tag på en lägenhet precis. :/

Har även en tid hos sjukgymnasten imorgon, men den tiden måste jag flytta på för den krockar med Valentins avslutning. Så jag ska försöka få tag på sjukgymnasten nu under dagen och flytta tiden till torsdag ist. ^^

Aja, jag hoppas iaf på att denna vecka för med sig mer tur å att allt går bra med allt.

Yiruma - Kiss the rain

En regnig dag som denna passar det att lyssna på Kiss The Rain tycker jag. ^^

Yiruma, (born 15 Feb 1978, Seoul, Korea) is a South Korean piano music composer. He is married to Miss Korea Son Hye-im.

Yiruma is well known throughout the world, and his albums are sold all over the United States and Europe, as well as Asia. His most famous pieces include "Kiss the Rain", "May Be" and "River Flows in You" (First Love).

Although he formerly held dual citizenship as a citizen of the United Kingdom and South Korea, in July 2006 he gave up his British citizenship and entered the Republic of Korea Navy to begin his military service, which is mandatory for all male South Koreans.

Bebis info.. ^^

Tjo.. Igår var jag ju till barnmorskan, men det blev inte så att jag fick tid att skriva något mer inlägg efter besöket.. Så jag gör det nu ist. ^^

Allt var bra förutom att mitt blodvärde sjunkit mer sen sist även fast jag äter järntabletter å andra vitaminer å mineraler.. Så nu ska jag dubbla doseringen på järn å kolla om det blir nå bättre till nästa besök 8 Juli.
Sist var mitt blodvärde 103, nu var det 101, så det har inte sjunkit så väldigt mycket ändå.

Magen har växt ytterligare 4 cm. Sist var den 23 cm, nu är den 27. ^^

Bebisens hjärta lät helt ok, slog något saktare denna gång än sist.. Sist slog det något med 140 slag å nu var det 130 slag i minuten. Som högst har det slagit 150 slag i minuten. Å de var den 28/4.

Blodsockret var helt ok.. samma som sist 4,6...

Jag har även ökat ytterligare 2 kg i vikt... NU väger jag 58 kg!!!! Men man får faktiskt vara tjock när man är gravid, så det är ok. ^^

Ja, det var väl allt vad jag kan minnas.

På tisdag ska jag till förlossningen i Huddik by the way.. Jag ska träffa en Aurorabarnmorska, som ska prata om tidig födsel, kejsarsnitt å kanske något mer eftersom jag förmodligen kommer föda för tidigt och kanske inte kommer kunna göra det normalt på grund av min sjukdom. Å så ska hon säkert visa mig runt lite på kliniken.... Och... om jag har tur så kanske de vill göra ett till ultraljud också. ^_____^
Jag vill verkligen göra ett till... hur mysigt som helst att se lilla bäsen ju, å så vill jag vara säker på att allt är som det ska där inne.

Yiruma - A river flows in you

Denna låt är så himla härlig... Önskar jag kunde spela den också. Men ack så svår den är. ^^

Barnmorskan

Idag ska jag till barnmorskan! :D
Det är alltid lika trevligt att gå dit.. Mäta magen, lyssna på bebis-hjärtat å väga sig.. 

Idag är det sista gången jag träffar barnmorskan Karin för hon går på semester från och med nästa vecka, så jag kommer ha en annan kvinna nästa gång. Men det gör inte mig något. De gör ju samma jobb båda två. ^^

Jag ska vara där 13.45, så någon gång efter det så kommer jag skriva ett till inlägg om "the progress". Så håll utkik ifall du e nyfiken på att veta hur stor mage jag har eller hur många kilo jag nu gått upp sen allt började. Hihi..

Idag..

Ja... vad har jag gjort idag då??? Typ ingenting.. 
Jag har väl mest bara tagit det lugnt å stannat inne för det har regnat nästan hela dagen. Mellan 11 å 14 låg jag i sängen bara å grubblade på allt som jag har att grubbla över och lite till. Sen klockan 14 så gick jag ner å satte mig vid datorn och kollade mailen, fejjan, lediga lägenheter m.m.
Kl 15 gick Erik till dagis å hämtade Valen... Sen efter det så har jag bara lekt med honom fram tills han gick å la sig runt 20.00. ^^
Sen 21.00 så åkte Carro å Erik till stan för att titta på nån musik uppspelning å kom nyss hem så nu ska jag sluta skriva å vara lite social med dem. 
Huuj

CN Blue - 외톨이야

I vägen...

....så känns det.... jag är i vägen.... Jag kan inte bo hos min syster längre.... Dom har inte råd med mig å jag känner mig så himla dum när dom ska behöva försörja mig hela tiden. 
Om inte jag får någon klarhet med soc denna vecka så flyttar jag ändå.. Å då får jag hamna där jag hamnar, detta går inte längre.
Jag kommer stå i tacksamhetsskuld hela livet å jag vet inte alls hur jag ska kunna betala tillbaka för allt de gjort för mig. Men något är säkert... jag kommer alltid ställa upp tillaka i vått och torrt!

27 veckor har gått


..nu är det bara 13 veckor kvar. ^____^
Bilden är från igår när Emma var hit på besök å vi åt pizza ute på en pizzeria. Det var första gången jag ätit ute på pizzeria här i Söderhamn... Det var ganska gott faktiskt, men jag orkade inte äta upp min hela halva, så jag lämnade kvar en liten bit.

Den senaste veckan så har jag börjat fått väldigt ont i vänstra sidan på magen när jag går.. Jag hoppas det är normalt..? Igår hade jag så ont när vi var på stan så jag trodde något gått sönder där inne. Det oroar mig lite faktiskt. Som tur är ska jag träffa barnmorskan nu på fredag så jag ska fråga henne om det är normalt att det är så.
Jag har även fått jobbigare sammandragningar nu än vad jag hade förr. Å ont i benen som sjutton när jag är ute å går om det är varmt ute... Även ryggen å foglossningen är lite värre, men värker inte hela tiden som tur är. :)
Men alla dessa krämpor är lätt värda att ha.. Jag kommer ju få den mest underbara belöningen i slutändan. <3

Tråk-väder!!!

Attans regn.... Det har regnat hela natten å än så länge hela dagen.. Fy va det är tråkigt.... Jag som vill vara ute i solen å mysa...
Natten till igår så åskade det, sen igår på förmiddagen å tidiga eftermiddagen var det strålande sol och 30 grader varmt!
Men.... kring tre-tiden så skönk temperaturen 10 grader på mindre än en timma å kalla vindar och grå moln stömmade in över Söderhamn. Då var den fina dagen över å man kunde inte längre sitta ute å njuta i solen.. Resten av gårdagen var kall fram tills att det började regna mot kvällen å det regnet har hållit i sig fram tills nu och det ser inte ut som att det kommer sluta än på ett tag. :/
Jag tycker det är så deprimerande när det regnar.. men regn behövs ju... annars dör alla växter.. så det är väl lika bra att bita ihop å vänta. :)

Carro m. familj kommer hem!

Idag kommer Carro, Erik å Valentin hem igen! :D
Jag har bara varit ensam i nästan 3 dagar, men saknar dom redan.. Speciellt lilla Valen.^^
Ska bli kul att få höra vad de gjort under helgen.

Jag har dammsugit, startat en diskmaskin, vattnat blommorna å plockat undan grejer så att det kommer vara fint när dom kommer hem å de kan känna sig som hemma direkt utan att behöva städa. :)
Jag borde kanske rensa kylskåpet också, men jag tror det är bättre att jag väntar på Carro så hon får vara med. Det finns några matlådor som jag inte riktigt har koll på som kanske behöver slängas. Men annars ligger ingenting annat i risksonen för gammalt. 
Skafferiet därimot är en helt annan historia... Det är så fullt att det knappt går att stoppa in något mer, å både jag och Carro är säkra på att där krävs en rejäl rensning. Det är inget som luktar, men det finns säkerligen nån gammal mjölpåse eller kakförpackning som behöver kastas. En riktig sortering krävs iaf så att man vet vad man har. Men det är bäst att vänta med det tills Carro e med så att jag inte ställer sakerna fel där inne. ^^

V.26+6

Tiden går fort... imorgon har jag varit gravid i 27 veckor! :)

Se så stor magen blivit.. Å större kommer den bli...

bara för att....

...jag tycker att jag borde lägga ut mer bilder på bloggen....
...........och min frisyr var enkel och fin den dagen....

Idag

Idag har jag varit ute i solen, läst bok, tittat på film, badat badkar, lyssnat på musik, bloggat, vattnat rabatterna, myst med magen, ätit mat å glass.... helt ensam.... På ett sätt har det varit lite skönt. Men jag är glad att jag inte behöver vara ensam längre än till på måndag. ^__^
Nu så är det lite plugg å sängen som står på tur..... Känns som att jag måste ta tag i koreanskan på riktigt igen nu så att jag inte glömmer bort språket. :3

G Dragon feat. Flo Rida - Heartbreaker

Denna låt diggar jag... ^^

Ensam hemma

Hej hej...
Syster, hennes sambo å deras son har åkt bort under helgen... De kommer inte hem förns på måndag... Jag har inte ens varit ensam ett helt dygn ännu å är redan uttråkad. :/
Vädret är kanonbra idag så jag funderar på att sätta mig i solen en stund snart å njuta lite... Plugga ska jag också göra idag... å så ska jag läsa bok lite senare mot kvällen har jag tänkt. ^^
Jag ska även ta mig en promenad å titta om jag hittar något vackert ställe jag kan tänka mig ha en liten fotosession. :D Jag ska nämligen låta mig å min lilla mage plåtas ute i naturen på något fint ställe har jag tänkt. ^___^ 

Nä, nu orkar jag inte skriva mer... Huuj

The baby, our happiness!

Lite ultraljudsbilder från mitt 3dje ultraljud. :D
Där var bäsen cirka 21 veckor gammal. Alla bilderna är från sidan i profil med huvudet åt höger, men den mittersta lilla bilden är på bäsens armar och händer. ^^ Är det inte världens sötaste redan nu så säg.

I miss my husband

Grubbel grubbel

Hej hej.. Idag är jag ensam hemma... så idag har jag tid över till att grubbla... Vilket är lite drygt... Men någon gång efter kl 15.00 så kommer systers sambo och lilla Valentin hem! :D
Syster jobbar ända till 21.00 idag... 
Ja, när jag sitte själv i tystnaden så händer det lätt att jag börjar tänk lite för mycket. Jag saknar min man, jag oroar mig för hur det blir med framtiden och jag grubblar på vad som är bäst för mig, barnet och barnets pappa.. Bör vi bo i Sverige som jag vill eller är det bättre om jag flyttar tillbaka till Korea??
Kommer jag någonsin få hjälp av soc eller kommer dom strula ända tills lillfisan e född?? Kommer jag kunna bli inskriven på försäkringskassan nu eller måste jag ansöka om igen?? Är jag inte inskriven där så kan jag ju inte få föräldrapenning, bostadsbidrag eller något annat... Så dryygt när allt tar sån tid och man inte vet hur det blir. Jag kan ju inte jobba nu på ett år typ så jag har inte mycket till val än att leva på samhället.
Hmmm... jag tänker för mycket..... jag vet.... men det blir ju så ibland.. å nu känns allt jobbigare när jag är typ pank och snart ska få barn och inte ens har en barnvagn eller någonting, inte ens ett hem.... :/

Mina mått

Nyss så mätte jag mina mått på kroppen... Det skulle jag inte ha gjort... Snacka om ångest!!! Jag har fått en så himla stor rumpa så det är inte klokt.. Det är ju typ en hel världsdel..!! O.O
Min rumpa är nu 97 cm där den är som tjockast!! Det är inte klokt va mycket större den har blivit.. Den var tidigare runt 87 cm!
Magen är nu 92 cm, men det är helt ok.. för magen ska ju bli stor när man är gravid å bysten har blivit 88 cm, det är också okay för att dom växer är bara roligt för jag hade så små tidigare. Hehe... ^^
Men rumpan och låren! Varför ska dom växa för??? För första gången i mitt liv så nuddar mina lår varandra när jag går! Hur obehagligt som helst och jag känner mig som värsta tjockisen med ankröv!! Jag vill inte gå upp nå mer på underkroppen nu, det räcker!
Nästa vecka på fredag kl 13.45 ska jag till barnmorskan igen och väga mig och lyssna på bebisens hjärta och mäta magen å ta lite prover å sånt. Skulle inte förvåna mig om jag gått upp 10 kg eller mer nu. Sist hade jag gått upp 8. Det är inget fel med att gå upp i vikt när man är gravid, det vet jag... Det är bara det att jag har svårt att acceptera att låren och rumpan ska växa så mycket också. Men mycket är nog vätska också så mycket försvinner nog fort bara barnet är fött. Hoppas jag iaf. :D

Dåligt med tid

Det vär länge sedan jag skrev ett inlägg nu förutom bilden jag la ut nyss. Ganska precis en månad sedan. Så fort tiden går.....
Jag har fullt upp hela dagarna så jag hinner inte skriva på bloggen och när jag väl har tid så orkar jag inte för jag e så trött.
Jag tjafsar med socialen för att få försörjningsstöd och lägenhet, det tar en hel del energi... Jag har försökt få hjälp nu i två  månader och än har det inte hänt något. Å nu idag när jag var dit med nå papper de ville ha så sa de att de inte kommer ha tid med mig före vecka 26, så jag måste vänta minst 3 veckor till innan det händer något mer. Jag har bara 500kr kvar... hur ska jag klara mig med mat å allt på bara en 500 lapp???
Jag förstår inte hur de tänker.. Jag är ju i akut behov av hjälp, jag har typ inga ägodelar alls, inga barnsaker, inga möbler å inga pengar.. ingenting! Det ända jag äger är en påse barnkläder och lite kläder till mig själv, lite smink å en tandborste. :/
Det är bara 15 veckor kvar tills jag ska föda och jag måste ha bostad och ekonomi innan dess. Men som det ser ut nu så blir det svårt att hinna med allt. Man blir så himla stressad och nervös av att ha det såhär. Jag kan ju inte börja köpa och förbereda med möbler å vagn och sånt eftersom jag inte har pengar och ingenstans att göra av sakerna heller, så det är bara å vänta.. men det e så jobbigt... Tänk om bebisen väljer att födas en månad för tidigt då? Känns hopplöst för tillfället...
Jag väntar även på att få bli inskriven hos försäkringskassan, men det tar också tid.. Å om jag inte är inskriven där så kan jag ju inte söka bostadsbidrag eller föräldrapenning heller. :/
Sen så letar jag efter extra jobb och sommarjobb också, men det e ju i princip omöjligt det med eftersom det typ redan är sommar och alla platser är upptagna överallt.
Är även till sjukgymnasten en gång i veckan och tränar i varmvatten bassängen dom har där och så går jag på föräldrautbildning en gång i veckan som är till för förstföderskor. Det är jätte intressant och trevligt.
Ja, jag har ganska mycket för mig just nu å det känns ibland som att det blir lite för mycket. Det tröttar ut mycket när man går och oroar sig varje dag.. Det jag oroar mig mest för är att lilla bäsen inte ska kunna komma till ett tryggt hem och att jag inte kommer ha ekonomi att köpa blöjor och sånt. Jag vill ju att min lilla fis ska ha det tryggt och bra och om det ska vara sånt här strul ända till födseln, hur ska jag då orka? Jag kommer ju vara psykiskt slutkörd innan dess, och då kanske jag inte orkar med allt och allt bara blir fel och jobbigt. Bebisen är ju så oskyldig och förtjänar det allra bästa. Det hade varit skillnad om det bara var mig själv jag hade att tänka på. Jag själv hade kunnat sova i en trappuppgång om jag var tvungen, men aldrig att en liten oskyldig bebis ska behöva göra det!

V.23+6


Här är en bild på mig från när jag var i vecka 23 å 6 dagar. Nu är jag i vecka 26+1 å lite större tror jag, så jag ska ta å lägga upp en lite nyare bild framöver. :D

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0