Tre personer hejjade^^

för lite över en timme sedan, då jag å tösabiten var på väg till dagis så körde det förbi en bil som tuta å vinka... jag såg inte vem det var dock... å sen strax efter kom en till bil som tutade å vinkade.. såg inte vem det var heller.... började fundera om det var någon "känd" edsbybo som gick bakom, men inte vågade jag titta bakåt heller ee... då skulle jag ju skämmas skorna ur mig, som flinat så glatt till bilarna. Hehe.
Å inte nog med det!! Påväg hem från dagis var det EN TILL som hejjade! :D men den personen såg jag vem det var iaf.
Det brukar typ aldrig vara folk som hejjar när jag e ute. Så detta gjorde min dag. Känns kul att folk vet att jag finns^^ fast hade ju varit bra om jag hann se vilka de två första var. :)

å idag ska jag ut å övningsköra för första gången!!! hihi.. har bestämt att jag ska bli klar med körkortet under oktober, innan min syster fött sin kommande dotter. Jag är ju skyldig henne en förlossning. Så det e min plikt att köra henne om Erik inte kan! :) därför behöver jag körkort.

Det där korta ögonblicket....

då man känner att man är den lyckligaste personen på jorden... det hände mig igårkväll. :)

Jag satt å tittade på film, The great Gatsby, väldigt bra film må jag säga... maken min tittade på fotboll på sin dator. Då hör vi Shinbi ropa "Mamma, pappa". ^^ vi skyndar oss dit. Hon har klättrat upp i vår säng å ligger på min sida. Jag lägger mig brevid henne. Då håller hon om mig. Med sin små söta armar runt min hals säger hon "omma, appa katchi" (det betyder "mamma, pappa tillsammans"). Samtidigt ligger min man bakom mig å håller om mig runt magen.... vilken kärlek å vilken lycka jag kände just då... tio sekunder av extrem lycka! Sen vände sig Shinbi om igen och somnade. Jag gick å stängde av filmen och vi gjorde oss iordning för att sova. ^^ Jag somnade med ett leende på läpparna igår, det är jag säker på.
Att ha en familj är det bästa man kan ha. Barn ger så himla mycket! Det finns ingen starkare kärlek än den kärleken man har till sina barn. ♥

Snart två år!

Inte var det meningen att jag skulle vakna sanne "tidigt" ee... somnade med Shinbi då jag nattade henne, är väl därför antar jag. Å nu känns det i princip omöjligt att somna om! Har ju sovit säkert sju timmar redan. :/

Just nu ligger jag i sängen å lyssnar på de mina som snarkar å har sig. hehe.. Å samtidigt så ligger jag å funderar på Shinbis kommande två-års dag. Hur ska vi fira? Vad önskar hon sig? Vad behöver hon? Vad ska man bju på? Kaffe med dopp eller något smarrigare som smörgåstårta kanske?? Det är ju lite nyttigare..... hmmmmm....
Iaf så är jag ganska säker på att hon önskar sig en tågbana, en såndär i trä med lok å vagnar som sitter ihop med magneter. Det är hennes favvo på dagis å igår hos kusin Valentin så var det nog mest tågbanan där hon lekte med också.
Jag tror hon skulle bli glad för lite mer duplo också. Det bygger hon med nästan varje dag hemma. :)
Köksgrejer är också populärt. Typ nå roliga grönsker eller matvaror så hon kan laga mat på sin kitty-spis.^^ En utbyggnad på spisen skulle inte sitta helt fel heller. Synd bara att det inte verkar finnas brios diskho i rosa. :/ men röd går väl lika bra det med, hon bryr sig nog inte.
Vad skulle hon mer kunna önska sig tro?? En söt nappflaska att mata sina dockor å nallar med kanske? Typ en sån som mjölken försvinner när man vänder den uppochner. :)
Eller en badkarsmatta! Det behöver hon.
Hon är även väldigt förtjust i bilar. Så nån kul bil eller utryckningsfordon skulle hon nog gilla också. Kanske en ambulans som låter.^^
Eller varför inte ett litet bilgarage med rolig kana hon kan skjutsa ner bilar i..?
Kläder gillar hon också. Storlek 86 har hon nu, men är nog bäst att köpa 92 så att hon kan använda dem hela vintern. :)
Å lärorika leksaker. Typ instrument eller något annat som aktiverar hjärnan lite mer.
Ett stafli med målarblock eller griffeltavla eller liknande skulle hon nog gilla med, hon älskar ju att rita.


Vi har iaf köpt en rutschkana, men den kommer inte förns i slutet på september, :/ så vi läre köpa iaf en till present så hon får öppna något på födelsedagen åå. Ett par gummistövlar med roligt motiv kanske det blir.. eller kanske ett roligt pussel. Det gillar hon. :)

Finns hur mycket kul som helst man kan köpa ju!!!! Synd att man inte kan köpa allt.. å synd att vi inte bor större! Men vi har planer att flytta till större bara vi får bättre ekonomi. :) läääntaar!

Nä, nu ska jag försöka sov lite till. Ska upp igen om två timmar! o.o

Ny potta å ny klänning å mössa^^

I fredags kom Keikim hem med två paket åt tösabiten våran. ^^ Det var en potta som spelar musik när man kissar å en barbapappa klänning med matchande mössa. :) Det ska hon få ha på dagis imorgon.
Hon verkligen älskar pottan, å har kissat i den flera gånger, å lika glad blir hon varje gång den drar igång den lilla truddelutten. :) sen efter hon kissat så går vi å vinkar Hejdå å spolar ner det i toaletten. Hehe.. hon e så söt. ^^

Traumatisk upplevelse!

Just nu ligger tösabiten å sover efter sin traumatiska upplevelse. Hon hade stoppat en rund kattmat-torrfoder i näsan. Å tänk vilken panik hon fick, vi med för vi viste ju inte vad det var för något!Vi åt lunch hos familjen linden idag, men Shinbi ville inte äta så hon satt i tv-rummet å kollade på barnprogram. När vi andra hade ätit klart å satt å drack kaffe så kom hon inspringnas å sa att hon hade en snorkråka i näsan. Jag kände efter, men kände ingenting. Då började hon helt plötsligt TOK gråta, så jag sa åt henne att lägga sig på golvet så att jag kunde titta in i näsan. Då såg jag att det var något där lååångt inne. Trodde först att det var en sten, eller liten köttbit hon hade stoppat in. Vi försökte få ut den med en toppz, men de gick inte, den var helt fast, då tog vi en typ av pincett ist, funkade inte det heller. Sen kom Mian på iden att man kanske kunde använda sugrör, så Keikim försökte med det, men det gick inte det heller. Stackars Shinbi grät i panik så hon nästan kräktes å hon blev alldelis svettig. :( efter ett antal misslyckade försök kom jag på att vi har ju en sån där nässug man suger ut snor med, så vi gick hem å försökte med den. Vi fick ut lite, jag smakade på det, å förstod då att det var ett torrfoder. (okej, förstår att ni tänker "fy f*n va äckligt", men jag var ju tvungen att veta vad det var)... efter en väääldigt lång tid med nässugning så hade vi fått ut det mesta å Shinbi var så trött att hon nästan sov samtidigt som hon skrek. Stackarn. Ögonen vart alldelis svullna å rödflammig i hela ansiktet, å svetten rann i håret. Tom armarna var klibbiga. Nu har hon snart sovit en timme. Hoppas att hon lär sig nu att man inte ska stoppa saker i näsan! Förra veckan hittade jag en liten sten där, men den var precis vid näsöppningen så den var lätt att få ut. Å några tidigare gånger under sommarn har hon haft in blommor och gräs i näsan. Men nu hoppas jag att detta var så traumatiskt för henne så att det blev sista gången.Fast bättre något fastnar i näsan än i halsen iaf. :/Nu ska jag passa på å ta en liten chokladbit innan hon vaknar igen. :)

Glömde ju....

Hoppsan, glömde bort att skriva vad vi köpte för nå på ikea.... Vi köpte en stekpanna, två stycken iskub grejer (en med fiskar å en med hjärtan), en låda med massa skruvar å en med spikar, en låda med 50st barnplåster med kattmotiv och en taklampa.... dock glömde vi bort att köpa lampkontakt... tyfus.... men lär väl att hitta på nån vanlig el-affär antar jag. Ja, å maken min köpte ett teleskop också, på ToysRus!^^ Jag var väldigt sugen på att köpa en tågbana i trä till tösabiten i födelsedagspresent, men ångrade mig i sista sekund. Ska nog få bli en rutschkana ist.^^

ID-kort och IKEA

Tjolahej tjolahopp.... Idag så var karl min å jag iväg till skatteverket i gävle för att hämta hans ID-kort. :) äntligen har man det överstökat, så nu kan han göra postärenden å sånt utan problem. Ett steg närmare till självständighet. Måste kännas skönt för honom. ^^

Efter vi hämtat ID:t så åkte vi till valbo^^ Vi gick till stadium först... provade träningskläder..... **SHIT!!** var min första tanke när jag såg mig i spegeln med de där as-tajta byxorna å en typ sport-bh liknande träningstopp. Jag måste verkligen ta tag i det här med att träna!!!!!!! Räcker inte med den lilla träningen jag gör hemma, nu är det gymmet som gäller!
Det är egentligen inte mycket fel på min kropp. Jag är ju smal å så, väger bara 44kg.... men så "lös", å absolut inte nå muskler alls.. Asså, ni skulle sett hur min så kallade bakdel såg ut... haha... Typ två små klämda platta skinkor å sen lösa lår med extra mycket sidfläsk. Å sen magen på det, LÖSHUD å ingen midja.. När jag satt ner i provrummet så hängde huden ner över byxkanten! Jisses, jag hade ingen aning att jag var så osexig! Å inte nog med det heller... jag har ju inga "boobisar" kvar. De e bara nå skinnpösar med två vårtor på. Såg helplatt ut med den dära träningstoppen på.. Men det lär ju inte gå att träna så de blir större, men kanske ifall jag tränar å äter mycket. Då går jag nog upp i vikt å fettet kanske sätter sig där,, om jag har tur. 
Aja, nog om min osexiga, lösa kropp... hehe.... 

Efter stadium gick vi till IKEA^^ Jag verkligen älskar IKEA... men det hade dock varit roligare om vi hade haft lite bättre ekonomi så att man kunnat shoppat lite nya möbler. Tänk vilka härliga kök det fanns. Å jag var så sugen på att köpa en ny bokhylla, en såndär som heter Expedit. Fina stora sängar fanns det också. Å såg en himla härlig jättestor plastfotölj för 500kr som jag hade velat haft ute på balkongen. Tänk va mysigt att sitta där ute på kvällen med en kopp te eller varm choklad å en filt å bara myyysa. Såg en massa annat kul också, typ tavlor å en massa joll. Men men, det får la vänta till framtiden då vi fått jobb och köpt hus eller en större lägenhet. :)

Efter IKEA var vi å åt på McDonalds... Eller snarare svullade i oss mat! Jag åt en Qp Cheese & Co, en happy meal (bara för att jag ville ha leksaken till dotra våran^^) och en Äppelpaj. 
Maken min åt en Big double Beef & Co och en Sweet Chilli Chicken Wrap & Co. 
Ingen av oss orkade äta upp stripsen, så de tog vi med hem till tösabiten. Hon åt upp nästan allt.^^ Å hon blev glad för leksaken också. :)

Vi var en snabbis in på Arken Zoo också å tittade på fåglar, gnagare å fiskar. De var söta. Å så gick vi in fem mi på Media Markt å frågade ifall de sålde Keyboards, såna dära man spelar musik med. Piano liknande. ^^

Nu ska jag läsa i körkortsboken jag lånat av Emma L.

Huuj


Fasta!

Jag har lovat mina elever att jag ska prova på hur det känns att fasta. Åh fy katten... jag är säker att jag skulle dö om jag skulle fasta i 60 dagar!
Detta är bara första dagen å jag känner redan att jag kommer hinna svälta ihjäl innan solen gått ner. Hur kan de stå ut i TVÅ månader!??
Men eleverna säger att det är bara jobbigt de första tre-fyra dagarna, sen blir man van å kroppen börjar ställa om sig. Men för mig räcker det med ett dygn, imorgon ska jag ju ha fika häringa hos mäg... Lillebror fyller 22, å då måste jag ju kunna fika å dricka kaffe. :)
 
Idag efter jobbet ska jag til ica å köpa i gredienser till pajdeg, å sen ska jag baka en fett stor svartvinbärspaj.. eller blåbärspaj å bah vräääka i mig när solen gott ner! Haha.. läääängta... *dreggel*

Slut på semestern...

Då var det dax att jobba lite igen. :)
Idag var första dagis dagen för Shinbi. Det gick jätte bra. Hon sov middag en timme å åt bra med lunch å lekte självständigt. :) Hon har varit hemma med mig en heeel månad. Känns faktiskt ganska skönt att det är dagis å jobb igen  faktiskt. Att vara hemma med barn är jobbigare än att jobba tycker jag. På jobbet kan man dricka kaffe utan att behöva ha någon som skriker å klättrar på en, å man kan kissa ifred å ha "riktiga" konversationer. Dessa veckor hemma har varit jätte kul, men ibland påfrestande. Skrik å stohej från morgon till kväll. Soliga dagar var det toppen , då var vi ute från lunch till läggdags varje dag. Regniga å kalla dagar var det jobbigt. Då ville inte jag gå ut så då blev tösabiten rastlös väldigt lätt, så man lära hitta på något hela tiden nästan. Vi ritade, lekte kurragömma å jagade varandra, byggde med lego, lekte med bilar, hade picknik på balkongen å bytte blöjor på dockor å alla möjliga gosedjur.^^
 
En dag under semestern åkte vi till Furuvik, det tyckte vi alla var jätte roligt. Å nu denna helg som var åkte vi till Stockholm å siv hos min farbror med familj. :)
Vi var till fjärilshuset å tittade på fjärilar å fiskar. Sen var vi på Gamla stan å gick runt. Vi tittade på slottet också å nån stor kyrka. Sen var vi till Östermalm å gick runt. ^^ vi tog även en prommenad i stan å tittade på allt folk under Pride festivalen. Tänk va roligt folk det finns^^ vi fick se en kvinna med bara underkläder å en genomskinlig kjol, en manlig Sailor Moon, en tjej klädd med bara röd boa på kroppen (hon täckte brösten, å puppilurpen å rumpan)... å så fick vi se en man med bh guldklänning å högklackat. Hehe.. å karlar med änglavingar å bara överkroppar... väldigt kul att se alla olika typer av människor. :)
 
Å så har jag haft febran hela helgen. Så varje dag efter vi kom hem till farbror från stan så gick jag å lade mig samtidigt som Shinbi. Hade 39,5 grader feber hela helgen. Men natten till idag så svettades jag ut allt å nu mår jag bra. Bara liite ont i halsen. Svettas fortfarande en massa å är trött i kroppen, så är nog inte fullt återställd ännu, men ska jobba imorn ändå. Man behöver ju pengarna. Hehe..
 
Nu ska jag sluta skriva. Huuuuj

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0