å visst ja

Det gick bra på sjukhuset i fredags. Fanns leksaker i väntrummet så Shinbi roade sig själv största delen av tiden.
J.B har nå fel på nå kläffar i ett kärl i benet så han ska få träffa en kärlkirurg. Kanske behöver opereras... jag trodde man bara hade klaffar i hjärtat... men tydligen inte. :/

Lindbergs

Detta köpte jag på Lindbergs igår. :)






Sammanlagt 740kr. De e bra pris de! Tycker jag iaf.. overallen hade kostat 1000kr tidigare, å nu bara 495 eller vad det var. :)
Var där med karln min å Emma H. Tösabiten var med hon å såklart. ;) hon gick runt å plockade med vinterkläder som låg inplastat å visade för oss vilka fina färger allt var.
Efter lindberg så åkte J.B hem med Shinbi å jag å Emma gick till Linneas. Där fyndade jag ett par blommiga byxor å en halsduk till mig själv. Totalt 60kr!!!!!! :) Så 800 spänn rök på under två timmar. Så nu blir de inge mer shopping förns nästa löning. :/ fast jag behöver ju en åkpåse också.. men kan nog vänta en månad till innan jag måste köpa en. Bör ju räcka med filt å fårpäls fram till mitten av november iaf tycker jag. ^^
Har jag berättat att vi har nytt köksbord!? Ett jätte fint ovalt bord. Typ mörkbrunt. Familjen Linden köpte nytt så vi fick deras gamla. :) plus en jätte fin vaxduk. Vit med blommpr på. Har aldrig haft en vaxduk förr, så det är väll på tiden att jag har en sådan i mina ägor kanske..?

Imorn ska J.B till bergvik å köra halkbanan. Han ska vara där kl 8.00, så ikväll läre vi lägga oss tidigt. Jag å dotra våran blir med åå.. vi åker runt halv sju skulle jag tro. :) Ska bli intressant att se honom köra.

imörest

Imörest e de inge dagis för Shinbi och maken min ska till Bollnäs sjukhus. Jag bör följa med. Vilket betyder att "energiknippet" blir med också. Undrar hur det kommer gå ja..? *hehe*
Det återstår att se. :)

Lite bilder..


Klättra träd e kul. :)


Klart Hama ska äta lite också!

Här hade hon somnat hängandes över armstödet. xD


Kläder hon fick av oss i 2års present.


Kottjakt vid St:Olofs Kapell :)

Häromdagen i bilen.


En trött lite fisplutta. ;)

stora tjejen! :)

Vår lilla plutta utvecklas så himla fort nu med språket. Den lilla lilla bebisen börjar bli en flicka. Det är jätte kul, men samtidigt lite jobbigt ibland. :/ Tiden går så fort och nu känner man verkligen att tiden med bebis är förbi. Nu räknas man inte riktigt som en "nybliven mamma" längre. *hehe.* :)
Hon säger meningar med helt rätt grammatik och jag blir förvånad varje dag av alla ord hon lärt sig. Idag påväg till dagis sa hon "Det är kallt ute, och det är is också" och igår sa hon "Det gick bra mamma" när hon snubblade omkull på asfalten när vi var ute. Idag så sa hon också "inte kyckling mamma" när vi åt middag å hon ville inte smaka på kycklingen. Hon säger också "mormor/Jocke/farfar/pappa kommer snart/sen" när hon tycker att någon ska komma på besök, eller om hon vet att någon ska komma under dagen. Andra saker hon säger dagligen är "kan du hjälpa mig mamma/pappa?", "jag ser den" (om jag frågar om hon ser tex. traktorn där borta), "å nej, den är trasig!" säger hon dagligen när nåt 'går sönder' tex då hon RÅKAR riva sönder reklamen eller ta sönder någon hon byggt med sitt duplo. ;) En till sak hon sagt nu de senaste dagarna när hon e trött är: "Shinbi trött, måste vila lite". Eller "Shinbi trött, Shinbi ska sova".
Hon pratar i princip konstant.. Ska jag samla ihop allt hon säger på en dag så skulle nog detta inlägg ta flera timmar att läsa. ;p *hehe* å sjunger gör hon också! Lilla snigel, björnen sover, gubben i lådan, var e tummen?, huvud axlar knä och tå, m.m. får vi höra på dagligen. + två koreanska barnsånger: Nabia (fjärill) och Gom se mari (tre björnar) och några snuttar från barnprograms intron sjungs upp lite nu å då också. Å övar på skalor gör hon med utan att jag ens försökt lära henne!! :) hon e så söt.^^ Kanske nåt som kommer från dagis??
Nu vurte de ett rätt långt inlägg denna gång due! xD

Julklappar

Första julklapparna e inhandlade!
En till Valentin å en till Victoria köpte jag idag. Lika bra att börja i tid så slipper man stressa med det i december. :)

inte så konstigt....

nu slog det mig varför jag e så hungrig.. har ju inte ätit nå idag sen frukost jag ju. Så nu blire två rostade mackor å en banan innan det e dags att krypa ner under täcket.

2 ÅR!

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är Shinbis två-års dag! :)
Den ska firas med massa vänner och familj, fika och glada miner. Ska försöka göra denna dag så rolig som möjligt för henne å låta henne bestämma maten vi ska äta. Idag är det Shinbis dag, å det ska hon få känna också^^

Nu sitter hon i soffan och tittar på Robocar Polli på tv. En av de nya favoriterna. Karln min sover å jag ligger brevid i sängen å bloggar med tilifonen. :D
Ska försöka sova en skvätt till, har migrän på väg känner jag, så det får bli en tablett också. Huvudvärk har jag INTE tid med idag!!

Precis nu, för två år sedan, låg jag i Hudiksvall med värkar å syster vid min sida. Pappa min var med också ett tag under värktiden. :)
Tiden går så himla fort! Känns som att det inte gått mer än ett år sedan förlossningen. ^^

nu kom sötaste Shinbi. Hon ligger på magen min å myser. Tösabiten. Att vara mamma är fortfarande det bästa som finns!! :D

Höstblåsor! :(

Stackars lilla tösabiten har fått höstblåsor. På förmiddagen kom hon till mig och sa att hon hade ont i handen. Jag tittade på den å såg tre små blåsor i handflatan. Tänkte först att hon kanske hade fått vårtor, men sen upptäckte jag att hon hade på andra handen och armen också. :( Då blev jag orolig och tog av henne kläderna för att se på kroppen. Medans jag undersökte blåsorna kunde kag se hur det kom flera. Hur läskigt som helst!!!! Ringde hälsocentralen direkt å fick tid kl 16.00, bakvägen, ifall det var något väldigt smittsamt. :/
Iaf... de tror det är höstblåsor. Det försvinner av sig själv inom en vecka. Är smittsamt till barn (både nån vecka innan utslag och efter), men inget farligt. Det är ok att vara på dagis bara hon inte har feber.
Nu har hon prickar i händerna, på fötterna, i knävecken och på rumpan å låren. Även en stor blåsa på tungan som gör ont. :( vi har köpt en bedövningssalva till munnen, den verkar hjälpa faktiskt. :)

nu ska jag sova..

Småkläder och vinterförberedelser

Nu snart ska jag pallra mig ner i förrådet å leta fram småkläder i storlek 50/56 till kommande systerdotter. Ska även kolla efter lilla nallerallen och vinterkläder till lillsyrran och dotra våran. :)
Förra året hade Shinbi en röd overall i strl 80 har jag för mig. Å den var då liite stor, så med himla massa tur kanske hon kan ha den i år också, men det är tveksamt. Hoppas på det så att man slipper köpa en ny. Det är ju så dyrt! Å kanske att förra årets vinterskor kan passa också. Hoppas hoppas!!
Har fyra lådor här hemma i lägenheten som ska ställas ner i förrådet också. Med lite böcker, filmer å småprylar. :)
Ska även sortera ut några av Shinbis leksaker å ställa ner å hennes gungsnigel. Det tar bara onödigt med plats om det ändå knappt används.
Tösabiten slutar dagis kl 14.00, så jag har några timmar på mig att få det gjort. Hinner jag så ska jag klämma in ett bad också när allt är gjort. :)

Nu är det nära

Snart är det Shinbis två-årsdag!!!! Bara EN vecka kvar typ. Hon fyller år den 22 september. Det är nästa söndag. :)
Födelsedagspresenterna är färdighandlade å paketade. Hon ska få två par byxor å två finstickade tröjor och ett 7-pack med trosor som jag besyällt från H&M. ;) hon har redan fått en tågbana och en brandbil som låter i början på denna månad av far sin, så det får la duga med kläder på födelsedagen. Å nu i slutet på september så kommer hennes rutschkana som jag beställde för två månader sedan. Det blir också en födelsedagspresent, fast lite sen.
På fredag eller lördag ska jag baka till kalaset. Tror det blir nougatkakor, eller cocostoppar. Mor min å Sannah ska baka bullar, sockeraka och chokladbollar. Å farmor min ska göra en marsipantårta å baka en födelsedagskrans.^^ så det kommer nog finnas fika hela dagen så det räcker och blir över. :D

Nä, nu e jag AS trött. Somnar nästan medan jag skriver.

Imorgon ska vi till BVC 11.20, för att väga och mäta. Hon växer så sakta våran lilla fisplutta.

Natti natt

Såg nyss en film

filmen hette "Vi", och var inte alls särskillt bra. Har väntat på den i flera månader för att jag hat hört att den ska va så himla bra.... men ack, den var knappt sevärd.
En svensk film med Skarsgårds son som en av huvudrollerna. Å jag tror jag blivit ärrad för livet! Hade jag vetat att man skulle behöva se hans penis i varannan scen så hade jag nog inte varit så intresserad av att se den filmen. Blev nästan pinsamt att titta trotts att jag tittade ensam.
Denna film var lite för seg för mig, men dög ändå som en tidsdödare.
Men alla som gillar att se nakenscener och psykisk kvinnomissandel kommer nog anse att denna film är mycket sevärd.

filmtajm!

Idag har det varit en heldag med massa bus å skoj. :)
Så nu e det dags för lite plockgodis, frukt å film. Ikväll ska vi se filmen Slumdog Millionaire^^ jag har sett den några gånger för länge sedan, men karln min har inte sett den ännu. Det är en väldigt bra film, så jag tycker att alla som inte sett den borde se den. ;)

å förresten, idag var lillebror min i Ljusnan.^^



det e pojken på stora bilden. Jesper Sandquist. :)

3 rum och kök

Aha.. en till sak jag glömt! Vi ska flytta i slutet på oktober. Till en trea. Lägenheten bredvid.^^ Ska bli så kul att Shinbi ska få eget rum. Å så skönt att man kan bli av med alla leksaker som ligger å skräpar i vardagsrummet jämt! Fast leksaker på golvet lär det väl bli ändå? Fast förhoppningsvis i mindre mängder när leklådorna står i hennes eget rum. :)
Jag har köpt tre stycken rosa tavlor med Nalle Puh motiv på som hob ska få ha på väggen. Å sen har jag tänkt köpa en bilmatta eller nåt som kan ligga på golvet. Å nå söta flickiga gardiner å en massa gulligull..! hihi, å va de kommer bli kul att fixa iordning hennes rum!!! :D
Nä, nu läll....NU SKA JAG SOVA!
Natti igen

Paket från Korea!

Ja! Glömde bort att säga att idag 11 september så ska vi hämta ut ett paket på posten som är från J.Bs föräldrar. De har skickat födelsedagspresent till Shinbi också. Så SPÄNNANDE!!!! :D
å så har det skickat mat, typ nudlar å annat som håller längen. Gött!!
Och så vet jag att svärmor har köpt ett par skor till karln min. Fina svarta läderskor! :) jag fick vara med att bestämma. Hon skickade bilder på telen via "kakaotalk" så att jag också kunde se.^^
nä, NU ska jag sova!
Natti

Farmors operation

igår.. 10 september, kl 10.30 opererade farmor bort gråstarr på sitt andra öga. Allt gick bra, men det gjorde ondare den här gången.
Jag hoppas verkligen att hon kommer känna sig piggare och gladare nu när hon kommer kunna se bra igen. Kanske kommer hon börja måla å spela mer piano nu.? Det skulle glädja henne mycket tror jag. :)
Hon har lite ont nu efteråt, men doktorn sa att det kommer gå över inom snar framtid. Kan hända att en del av ljuskänsligheten blir kvar för evigt, men vissa personer blir av med precis alla besvär efter en hornhinneoperation (jag tror det var en sådan hon gjorde).

På fredag kommer farmor å farfar hem till oss på en kopp kaffe med dopp. Ska bli spännande å se om hon kommer med glasögon eller ej. :) förhoppningsvis så ska operationssmärtorna vara över då. Har för mig att det gick över väldigt fort på det öga hon opererade tidigare iaf. Typ två-tre dagar.

Nu ska jag sova.. har varit uppe allt för länge! Ska vakna om mindre än 5 timmar! o.o så nu blir det rapp i säng!
Natti

Bloggtorka

jao..nu har det gått rätt lång tid sen jag skrev något sist.

Vet inte om jag skrivit något om att jag har börjat övningsköra??
Jag har kört några gånger (kanske tre) nu å kan växla upp och ner mellan ettan å tvåan å så kan jag parkera nästan perfekt varje gång jag parkerar framåt, men back-parkera är AS SVÅRT!!!

Har även börjar gymma på Prime häringa i byn. Det går jätte bra, men önskar att jag hade haft mer tid till det. Är så svårt att få tid nu när tösabiten bara har dagis tre gånger i veckan å karln min har fotboll nästan direkt efter skolan cirka tre gånger i veckan. Så på hans fotbollsdagar så lagar jag mat å vi äter å sen är jag med Shinbi tills hon ska lägga sig å J.B kommer hem vid nio. Å då e jag så trött så att jag orkar inte gymma.

Shinbi är på dagis mellan 9.00 och 14.00. Under den tiden ska jag städa, plugga körkortsteori, gymma, övningsköra å ha en lugn kaffestunde med en vän eller ensam. Det är inte lätt att hinna göra allt det på bara fem timmar, så man får dela upp sakerna på tre dagar.

Nä nu har jag inte tid att skriva mer... fick sms av en kär vän som jag läre läsa. hehe... bloggar på telen siddu.
Huuuuj

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0