Spaghetti al olio, aglio e peperoncino

Hej hej... Nu kommer ett til recept som jag tycker är värt att prova. Det är snabbt, billigt och lättlagat!
Lyckas du inte med detta så är dina chanser att bli kock si sådär - 1.000.000.... *hehe*

Hoppas du kommer gilla det lika mycket som mig.. Det är en  maträtt som det verkligen går att exprimentera med.. Lägg till ingredienser eller gör en pasta sås av det hela.. Låt fantasin flöda!



2 portioner        (lagomt för en person tycker jag)


Ingredienser
250 g spaghetti eller spaghettini
2 st vitlöksklyftor
0.5 st hel liten torkad röd chili
0.5 dl olivolja
1.5 msk finhackad persilja
ev. salt



Gör så här

1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
(eller hacka dem i smådelar, blir bäst arom om man bara krossar dom, men behåller dom i stekpannan hela tiden)
2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter.
(går även att fräsa på så det blr färg på vitlöken också, blir nästan som rostad rök då)

Ta upp chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk!
(men behåll dom i pannan du vill att det ska smaka mycket vitlök å chili)
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
4. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs. (har du en liten stekpanna så kan du hälla över vitlöken, oljan och chilin i kastrullen ist)

5. Servera spaghettin rykande het.

Ett litet tips:


Kommer du inte riktigt överäns med smaken? Prova då att strö lite örtsalt på maten.. Resultatet blir SKIT GOTT!

...Eller är det konsistensen du har lite svårt med?? Isf kan du hälla på lite krossade tomater, men värm den inte och ta inte så mycket för då förstör du smaken.




Ps. Det går lika bra att använd makaroner eller annan pasta istället för spaghetti.. Pasta som pasta, smaken är densamma men inte formen. =)

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0