Känner mig lat

Ja, som rubriken säger så känner jag mig väldigt lat idag.. Igår också för den delen.... Har inte lust med något. Städa känns tråkigt, tvätta känns tråkigt, laga mat känns också tråkigt... till och med att laga Isabels mat tar emot. Å inte har jag ens lust att dusha heller. Att gå ut känns jobbigt också, för då måste jag ju byta kläder på både mig å Isabel först.
Å att blogga känns jobbigt också just nu.. Vill bara ligga å stirra upp i taket och inte behöva göra någonting... Men det går ju inte.. Jag har ju en dotter att ta hand om. Å hon är minsan allt utom lat. :D
Men jag har faktiskt varit lite duktig å tagit in tvätten och startat en ny maskin. Dock inte vikt eller hängt upp något ännu... 
Nä, nu läre jag engagera mig lite i dotra som står å drar i mina byxor å gråter å säger mamma. 

Huuj

Vackert med blomster

Igår när jag var ute å gick med dotra min så passerade vi några vackra blommor på vägen hem. 

Photo shot i lekparken

Små söta skor

Shinbi (Isabel) fick ett par skor av oss igår i 8 månaders present. ^^
Å jag fick en planta rosmarin, bara sådär utan vidare! <3


Idag ska vi ut å provgå i parken lite senare.
Ska ta med mig kameran å fota lite också. Det e ju så fint å grönt ute nu. <3

8 månader idag

Idag fyller vår söta lilla Shinbi Isabel hela 8 månader! :D
Just nu ligger hon å sover lite middag, så jag passar på att slänga ut ett inlägg å
några nya bilder som jag tagit idag.
Har sagt det flera gånger och säger det en gång till... Tiden går så fort!
Hon börjar bli så stor å förståndig nu. Hon lär sig nya saker hela tiden och förstår mer och mer vad man säger och hur saker å ting hänger ihop. Hon har även börjat gilla att "läsa" böcker och är nyfiken att utforska allt nytt.
Klättrar överallt där det går att klättra och går efter väggar och möbler. Slår huvudet minst tre gånger om dagen, antingen i golvet, en möbel eller i väggen. Hon "pratar" konstant och har lärt sig att man faktiskt kan leka lite själv ibland också. Vilket är otrloligt skönt tycker jag. ^^
Hon stoppar allt i munnen och är väldigt fötjust i att tugga på skor. Så man får ha konstant koll när hon kryper omkring.
Ikväll så ska vi ta henne ut på en kvällsprommenad efter middagen, och åka till e-mart och köpa nåt kul till henne för att fira att hon blivit 8 månader. <3

Tiden går

Imörest då blir Isabel 8 månader gammal. Jag undrar vad man ska hitta på för kul då ja? Kanske kan åka iväg till "sportparken" å prommennixa lite eller åka iväg till e-mart å låte henne välja ut en ny leksak.?
Hmmm.. blir diskus med maken när han kommer hem. ^^
Han är sen idag... joll på jobbet och extra pappersarbete på grund av det. Är såå HUNGRIG! Klockan är snart halv nio å vi har inte ätit middag än! Shit pommes. Hah.
Näh, nu ska jag hänga tvätt och busa med dotra lite granna. Huuuj

En ny vän ^^

I söndags... alltså igår. Då var jag och Shinbi och maken iväg till en "sportpark". Där finns det en basketplan, tre badminton/tennisplaner ock en fotbollsplan, samt en promenadrunda och en lekplats. J.B ville spela basket så jag å pluttan tog en prommenad och kollade in lekplatsen, och så spenderade vi lite tid att titta på pappa J.B också när han spelade såklart. Isa tycker det e intressant att titta på.
Under en spelpaus så satt vi tre på en bänk tillsammans, då kom det ett par som ville titta på vår dotter. De skulle gifta sig om en månad och funderade på att skaffa barn nåt tag framöver. Blivande hustrun var amerikan vid namnet Megan och blivande maken var korean (vet ej hans namn). De var jätte trevliga och jag och Megan bytte telefonnummer och bestämde oss för att hitta på något framöver. ^^ Tänk va kul.. Jag har fått en ny vän. Och inte vilken vän somhelst heller. En som kan prata engelska. Äntligen kan man prata riktigt med någon. :D Och hon e 26 år. Så vi e nästan jämngamla också. Hur bra som helst. Haha... Jag är jätte glad!

Radhus till salu

Min kära syster och hennes sambo säljer nu deras radhus med tre rum å kök å två badrum.
Bra pris å hur snyggt som helst! 
Klicka här för mer info och bilder: KLICK!


Found it!^^

Min käraste make hittade mina nycklar i bilen igårkväll. ^^ De hade ramlat ner under baksätet.. Via hålet där bälteshållaren kommer upp.
Så skönt att jag inte hade glömt nycklarna i dörren å att nån stulit dem. Nu slipper vi byta lås iaf. Hoho.. :D

En annan kul sak är att idag om 45 minuter så ska jag prata med farmor och farfar här på datorn på skype. Tänk vad jag saknar dem. I vanliga fall så träffas vi minst en gång i veckan. Men nu har vi inte träffats sen den 26/2. De e ju typ 3 månader sedan jag såg dem i verkligheten. Shit va länge sedan. O.O
Fast jag har sett dem på skype ett par gånger nu när jag varit här i korea iaf. Det e ju bättre än att inte se dem alls. :)
Har fått några brev av dem också, men än har jag inte skickat något tillbaka. Bara ett par kort på mig å lilla tösabiten en gång. Ska nog ta å skriva ett brev ikväll efter skruttan har somnat. :D

Aja... maken kommer hem sent... Så vi kommer äta middag ensamma ikväll jag å Isabel. Kanske tar en liten snabb prommenad till affären här mittemot å köper mig något gott å kollar på film i väntan på hans hemkomst. Synd bara att det inte finns plockgodis här! Jag e så himla sugen på det... ^^

Nä, nu läre jag skita... skriver mer nåt tag. Idag eller imorn.. det märks. ^
Huuj

Typiskt!

Jag har tappat bort mina nycklar..! Attans!!
Har letat överallt i lägenheten, i mina väskor, jackor och i bilen. Men utan framgång... Nycklarna är borta! Himla typiskt. Så nu är jag fast i lägenheten tills jag får tag på dem.
Å bara för det så kunde jag inte hälsa på min väninna idag... Å nyligen så ringde min andra väninna å frågade om jag hade lust att gå ut å äta glass med henne... men inte kunde jag det heller. :/ Himla tråkigt tycler jag.. Jag har bara två vänner, å idag var första gången de båda har erbjudit sig att umgås på samma dag........ typiskt!
Maken kollade sin väska också men nycklarna fanns inte där heller... Så jag har väl kanske lyckats tappa dem ute någonstans. 
Ska leta mer under dagen.. önska mig lycka till......

Kommer hem sent

Ikväll får vi äta middag ensamma Isabel å jag. J.B kommer hem sent och kommer äta med sina arbetskamrater.
Lite tråkigt tycker jag. Blir liksom lite långsamt när han inte är hemma. :/
Men vi har iaf jätte bra väder idag. Endast 22 grader, hur perfekt som helst! Så det blir definitift en prommenad lite senare. :D
Ska köpa hem lite vatten också, för det glömde vi igår när vi handlade. Och så ska jag köpa mig en GLASS! De har faktiskt jättegoda glassar här. :D En glass kostar cirka 6 kronor.

Å by the way... Har fått frågan varför man rakar av håret på barn här i korea. De tror att håret blir bättre och tjockare om man rakar av det på barnen. Men det är logiskt omöjligt, eller..? ^^ Hennes stubb som kommit fram nu är precis lika som det var innan vi rakade bort det... Tycker jag iaf.
Alla barn har ju tunnt hår från början, sen blir det tjockare med tiden automatiskt.

Alexandra Häggblom <3

Skitmycket TACK för ditt tips om Ricinoljan. Ska genast införskaffa mig en flaska eller två! :D
Ska leta om jag hittar något bra kosttillskott också.. :)

Recept - Somrig Hallon-Blåbär-Kiwi-Banan Smooootie

Nu när värmen är påväg så skulle det väl sitta fint med en somrig smootie?

1 stort glas eller 4 vanliga dricksglas

1 ½ banan
1 näve frysta/färska hallon
½ - 1 näve blåbär
4 kiwisar
3 msk mjölk ( vanlig eller havremjölk )

How to do it
Skala,skär och mixa ihop alla ingredienser med en mixer.
Häll upp i glas och dekorera. T.ex med frukt, mynta ,sugrör m.m


Om man vill så kan man byta ut frukterna mot andra frukter eller bär och blanda hur man vill. Är nästan omöjligt att få till en äcklig smootie. :)

Hennes första ord

Mamma var hennes första ord. Mamma på svenska. ;)
Hon säger det på koreanska också ibland: Omma.
Hennes tredje ord var: Pappa på svenska.
Jag har även tyckt att hon sagt: "Aj aj" på koreanska, Andue,
Tack tack på svenska och Idiot på koreanska, Babo. ^^
Men än vet jag inte om det riktigt är det hon säger, eller om det är bebisspråk bara.

Vi har satt ihop våra sängar nu så att Isabel kan komma till vår säng lättare på morgonen när hon vaknar. ^^ Tidigare så klättrade hon över sin sängkant å välte ner i vår säng så det såg ut som att hon skulle bryta ryggen. hehe.. Det ända vi behövde göra var att vika ner en av hennes sängkanter mot vår säng. :)

Igårkväll när vi lekte med henne innan läggdags så kröp hon fram och tillbaka i hennes och vår säng och sa Mamma heeela tiden! :D Så himla söt!
Och lite då och då så ställer hon sig vid sin ena sängkant där vi har datorn och skrivbordsstolen och slår på dem. ^^ Igår upptäckte hon att även skrivbordsbenet gör ljud ifrån sig om man slår på det. Hehe..

Krabbelurer

Krabbelurer, som en blandning mellan munkar och amerikanska pancakes.
Perfekt till mellanmål, fikat eller saftkalaset!
ca 10 stycken
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
1 ägg
1 dl mjölk

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Vispa ihop ägg och strösocker fluffigt i en större skål. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna. 
Blanda ihop till en jämn smet, klicka ut i en stekpanna med smör i och stek på svag värme tills de fått fin färg. 
Vänd ner krabbelurerna i strösocker och servera med vad ni vill - grädde & sylt, glass & frukt eller varför inte sirap? :=)

Brända Mandlar

200g mandel

100g strösocker

60g vatten (0,6dl)

1tsk smör

 

Rosta mandlarna i varm ugn, 180g i ca 10 min

 

koka upp socker och vatten till 120g

 

Tillsätt den varma mandeln och rör tills sockret vitnar och klumpar sig.

 

Fortsätt att röra tills sockret är smält igen och mandlarna är gyllenbruna, tillsätt smöret och blanda ordentligt

Lägg upp dem på en oljad form och plocka isär dem medan de fortfarande är varma.

OBS!! MASSAN ÄR TOKVARM SÅ ANVÄND INTE HÄNDERNA!!

Mamma, pappa, tack tack

Hon har börjat prata. <3 Sju och en halv månad (och två dagar).

Nu säger hon "mamma", "pappa" och "tack tack". Hon säger även de gamla vanliga bebisorden också fortfarande,"da-da-da" osv. :)
Hon säger mamma när hon e ledsen och pappa när hon e glad. Hon har sagt mamma ett tag nu, men jag har tidigare trott att hon inte menade mamma utan bara sa ordet som bebisspråk. Men igår  när hon började med pappa också så insåg jag att hon verkligen förstår vad hon säger. ^^
Å nu idag så har hon börjat med "tack tack". Hon sa det när jag matade henne i morse, och så sa hon det när jag sa "prosit" då hon nös. :D
Hon lär sig så mycket nu för tiden. Förra veckan, i torsdags tror jag det var, då lärde hon sig göra *high five* också.
Pussas och *ima-ima* har hon gjort ett tag nu, hon läde sig det för ungefär en månad sedan. ("Ima-ima" betyder "panna-panna", och när jag säger så så slår hon sin panna mot min panna.) ^^

Tiden går så fort!

Nu ska jag städa, duscha å ta en liten promenad med Skruttan efter det och fundera över vad vi ska ha till middag idag. Tjohoo

Shinbi Isabel har rakat håret.

Här i Korea är det tradition att raka av håret på sina barn efter de fyllt 100 dagar.
Vår lilla tös blev 100 dagar på nyårsafton, men då var vi i Sverige så vi kunde inte göra det.
Hon blev rakad nu i Söndags istället. :D
FÖRE

EFTER


Jag må säga att hon ser ut som en helt annan unge. Men ack så söt ändå. ^^

Processen:
Först ett bad, sen lite lek, en paus efter hälften är gjort, DONE. :)

라뷰티클래스 Rabeauty Class

Just nu sitter jag pa en harsalong och vantar medan J.B klipper sitt har. Jag anvander hans mobil sa det ar darfor jag skriver utan aao. ^^ Jag tror att han kommer se jatte bra ut i frisyren han valt att klippa.♥ Just nu sa ar Isabel med sin farmor a farfar. Vi har fatt tre timmer for oss sjalva. Det kanns riktigt skont faktiskt. Ibland behover man faktiskt lite egentid utan henne.. ;) Nu under var egentid sa akte vi forst till ett stalle med utsikt over havet, sen gick vi runt lite pa en marknad. Efter det akte vi till mitt favorit cafe Benisaf Coffee. A nu ar vi hos frissan.. Rabeauty class hair shop. ^^ Har ar en lank till frisyren han valt. http://m.blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=2ppo2ppo&logNo=60112870924&categoryNo=0¤tPage=1&sortType=recent&isFromSearch=true

Det syns att hon gått ned i vikt


Två veckor sedan vägde hon 8,5kg.

Igår vägde hon 7,7 kg.

BVC - 7½ månad (om två dagar)

Igår var jag iväg med Isa till bvc. Hon fick vaccin, vägdes och mättes. De lyssnade på hjärta och lungor, och kollade öron, näsa, hals också. :D
Allt såg bra ut. Vaccinationen gick bra med. Hon grät kanske tio sekunder bara. ^^

Nu är hon 65,2 cm lång och väger 7,7 kg. Hon har växt 5 mm, och gått ner 800gram sen 17e April. Doktorn sa att viktnedgången beror nog på att hon rör sig mer nu när hon blivit äldre plus att hon hade matvägran hela förra vekcan å början på denna vecka. 

Nu har hon börjat äta igen iaf, så jag hoppas hon fortsätter äta bra nu framöver. Igår var det första gången hon åt en hel portion mat på en vecka. Idag har hon ätit en halv portion än så länge, och bröstmjölk några gånger. Det är iaf bättre än förra veckan.
Just nu sover hon en skvätt. Kl 18.00 ska jag koka iordning lite mat åt henne och sen kl 19.00 kommer maken hem å vi ska ut å äta innan va bär iväg till hans päron i Yeosu. ^^


Bilden är från förrgår strax före våran eftermiddags-prommenad.

Vi ska bort

Ikväll åker vi hem till sväronen efter J.B slutat jobbet. Vi åker kring sju-åtta tiden skulle jag tro. Är nog framme senast 00.00. Beror på trafiken. 
Vi kommer hem igen på måndag, så jag kommer inte blogga något under helgen.. bah så ni vet. ^^

J.Bs föräldrar har lovat att passa Shinbi (Isabel) någon dag nu i helgen så att han å jag kan få gå på dejt ensamma en gång. :=) Det ser jag fram emot. 
Att alltid vara hemma med lillskruttan, ensam å inte träffa annat folk mer än en gång i veckan e ganska påfrestande ibland. Visst är det roligt att busa hela dagarna, men man får inte mycket till respons när man försöker prata. Mest bara "da-da-da" eller "oooooh" till svar. :D

På måndag innan vi åker hem igen så ska jag gå till min föredetta skola och hälsa på och visa upp min söta lilla skrutt. Ska verkligen bli kul att träffa skol-folket igen. ^^

Nä, nu ska jag packa resväskan och gå ut å köpa färdkost efter det.
Huuuj

Så himla varmt!

Jag avskyr att svettas, verkligen AVSKYR att svettas!! Det är 27 grader varmt inne å luftfuktigheten är säkert 50%. Känns som att vi är i en djungel. Inte ens min hudloation har åkt in i huden ännu även fast det var fyra-fem timmar sedan jag smörje in mig.
Ute är det också 27 grader varmt... Hur varmt det är i solen vet jag inte... Vi var ut en snabbis tidigare, men det var så himla varmt så vi gick in igen.
Tösafia svettas konstant och är alldelis blöt i huvudet och kladdig på kroppen. Även om hon bara har tisha å blöja så svettas hon. Tidigare idag fick hon sova middag i bara blöja efter sitt morgonbad. Nu för tiden badar hon varje dag. Å jag duschar morgon och kväll. Hur ska vi stå ut när sommaren kommer????

Mitt hår

Nu så sover lilla fisrump middag, så jag passar på att slänga ihop ett inlägg. ^^

Jag har funderingar på att raka av mig mitt hår.. Hela alltet.. Bli flint... Mitt hår e så risigt å tunnt å fjuttigt, så kanske om jag rakar av allt en gång kanske nytt bättre hår kikar fram?
Jag har hört talas om en behandling man kan göra för att få tjockare hår. Man rakar av allt till blänkande skalle, sen använder man någon slags kräm varje dag som gör hår-säckarna större så att det kan komma fler hår ur en säck. Vanligtvis så innehåller en säck två-tre hårstrån, men med den krämen kan man få tre-fyra hårstrån i varje säck. Jag är inte hundra säker på om denna behandling fungerar, men det kanske är värt att prova. För säkerhetsskull. :D
Efter tre år så har jag långt hår igen. Håret växer mellan 10-15 cm per år. Så om jag bara klipper topparna lite då å då uner tre år så är det lika långt som jag har nu skulle jag tro. :)

Men kommer jag stå ut med snagg??? Å folk kommer förmodligen stirra. :/

Jag har pratat med min man iaf. Han säger att om jag verkligen vill göra det så är det okej för honom. Men det är ett tufft beslut. TRE år.... tre år innan det är tillbaka. Det är lång tid de.
Jag läre fundera ett tag till och gör lite mer research.

Catch me when i'm falling

Haha, kolla minen hon har när hon ramlar... :D Som en liten farbror.


Känner mig lite elak att jag valde att fota fallet ist för att fånga henne. Men men, det blev iaf en rolig bild. ^^ Hon slog sig inte så mycket. Bara liiiite. Grät kanske 5 sekunder sen var hon som vanligt igen. :)

Hon kan krypa!

Idag lärde sig Isabel att krypa på riktigt. Tidigare ålade hon sig fram, men nu använder hon knänen. ^^
Tänk va hon e duktigt. <3

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0