Barnmat - Päron och Risgröt + Spenat och Risgröt

Idag har jag varit duktig å gjort två olika sorters barnat, som ska ätas idag och imorgon hade jag tänkt.

* Gröt 1: Päron och Risgröt med majs och svarta bönor.

Koka först lite jasminris (eller annat mjukt ris), och svarta bönor tillsammans ända tills riset blivit färdigkokt.
Häll sedan över det i en annan kastrul och fyll i en halv kopp vatten.
Hacka sedan 1/3-dels päron i småbitar och lägg i kastrullen med riset och bönorna.
Sen tar du några konserverade majskorn och lägger i kastrullen också.

Efter det är det bara att koka allt i cirka 10 minuter, sen häller du över allt i en mortel och gör mos av det. ^^
(Eller så gör du på ditt eget sätt.. huvudsaken det blir mos av det.)

Point:
Denna blandning är bra till förkylda småbarn. Kokt päron har en febernedsättande verkan.



* Gröt 2: Spenat och Risgröt med majs och svarta bönor.

Koka först lite jasminris (eller annat mjukt ris), och svarta bönor tillsammans ända tills riset blivit färdigkokt.
Häll sedan över det i en annan kastrull.
Koka sedan några bladspenatar i en annan kastrull, cirka en minut. 
Skölj sedan spenaten en snabbis i kallt vatten.
Kläm ur vattnet ur spenaten i kastrullen med riset och bönorna.
Klipp sedan småbitar av spenaten och blanda i med riset och bönorna.
Sen tar du några konserverade majskorn och lägger i kastrullen också.
Efter det är det bara att koka allt i cirka 10 minuter, sen häller du över allt i en mortel och gör mos av det. ^^
(Eller så gör du på ditt eget sätt.. huvudsaken det blir mos av det.)

Ps, kan hända att du behöver fylla på med lite extra vatten under sista kokningen.

Point:
Spenat innehåller mycket Karoten, vitamin C och Järn och är förebyggande mot anemi (blodbrist). 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0