First time at the beach^^


Vi hittade en död säl på stranden också... Eftersom jag aldrig sett en död säl förr, så var jag ju tvungen att fota den. ^^ Hehe

Bilder från 2:a Juni

BVC - 8½ månad

Vi var till BVC förra fredagen för att kolla solbränna i huvudet å väga å mäta lilla Isabel. Vi fick en salva till brännan, som nu e helt borta. Nu väger hon 8,5 kg och är 67 cm lång. Hon har växt nästan två centimeter på en månad och gått upp 800 gram. :D
Hon växer bra efter sin egen kurva. Men fortfarande några centimeter kortare än medelsvensson.

Vi har fått en gåvagn av J.B´s arbetskamrat. Den tycker hon om, å vi går med den lite varje dag. Men allra roligast är det ändå att få hålla i mammas händer och springa lite. Då tjuter hon av glädje. ^^
Vi fick även en liten golvstol, en "äta-frukt-napp", en nässug och några tvättlappar också. "Äta-frukt-nappen" e jätte bra. Det är som en liten tygpåse man kan stoppa frukt i, å sen ett litet handtag som barnet kan hålla i. Man behöver inte hålla på å mosa frukten, å hon kan sitta å tugga helt själv utan att man behöver oroa sig att hon ska få i halsen. Hur praktiskt som helst. :D

Jag ska ta med mig gåvagnen till sväronen. Där har hon mycket mer utrymme att gå på. Här har vi bara två-tre meter ungefär.
Med lite tur å mycket övning kanske hon kan gå om en månad. ^^


Två bilder på solbrännan hon hade. Hon fick tom små blåsor i hårbotten stackarn. :C

Ätit pizza

Idag var jag å Isafisa ut och åt lunch med grannen Nam-hee. Vi delade på en pizza, det var gott. :=) Isafisa fick lite fruktpuré och riskakebitar. Det gillade hon.
Efter vi hade ätit så tog vi en prommenad och satte oss sedan i skuggan en stund. Är väldigt varmt idag... 29 grader!
Vi kom hem igen strax före två. Nu e klockan 15:10.. Under denna tid hemma har jag vikt tvätt, startat en ny maskin tvätt, busat med skruttan och bytt bajsblöja på henne. Sen har jag kollat mailen, facebook (har lagt ut nya filmer där på Isa) och nu bloggen. Lite effektiv har jag varit iaf. :D

Nu står min söta lilla dotter å drar i mina kläder här brevid medan jag skriver.. Å hon gråter också... Ska väl ta å ge henne lite uppmärksamhet då kanske. ^^

Huuuj

Vad är sanningen då?

Kan inte riktigt skriva om det jag ska berätta för sväronen, inte allt iaf.
Den ena sanningen är att de måste få veta att jag har en sjukdom... Den andra kan jag tyvärr inte skriva om här på bloggen för den är allt för personlig, och lite känsligt ämne.

Jag har inte tid

Så fort jag sätter mig vid datorn så börjar dotra min gråta... Den senaste veckan har jag knappt haft någon tid alls vid datorn. Har inte ens tömt kameran på bilder.
Men nu, för första gången på flera dagar så sitter jag här å skriver. Isa står i sin säng å tittar ut genom fönstret en bit ifrån mig. Hon e så sööt, men otroligt mammig just nu. Å hon har svårt att sova om nätterna. Hon gråter sig till sömns nästan varje natt, i minst 30 min.

Aja, nog om henne,.. hehe.. I lördags så var vi på 100 dagars kalas hos svärsyster. Deras dotter Seung-Ah firades. Knäppte massvis med bilder, men har inte lagt in dem i datorn ännu, så det får bli bilder i ett annat inlägg framöver. :)

Nu på lördag så ska jag å Isabel åka till sväronen och bo där en månad. Känner på mig att det kommer vara både påfrestande och avkopplande. Måtte de inte försöka bestämma över hur jag ska sköta Isafisa bara. För det går mig på nerverna.
Vi ska dit bara för att jag ska plugga på KFI en månad, å då ställer de upp å passar lilla gofisan medan jag e i skolan. ^^ Min svärsyster och hennes dotter kommer också vara där. Det är jag väldigt glad över. Hon kan iaf engelska. hehe... Så jag har ju iaf en person jag kan prata riktigt med.
Ja, å nu när jag har chansen så ska jag berätta lite viktiga saker för sväronen som de bör veta. Jag kan inte hålla på å ljuga för dem hela livet, trotts att min man vill det. De måste få veta sanningen. 

NU måste jag börja med maten. Maken min kommer om 40 min. :D

Utvecklingen går frammåt som den ska

Detta kan Isabel nu, nästan 8½ månad gammal.

Färdigheter, 8 mån
(de flesta barn kan)
Under utveckling
(hälften av alla barn kan)
Avancerat
(några få barn kan)

• Säger "pappa" och "mamma" till båda föräldrar (inte specifikt)
• Börjar krypa
• Flyttar objekt från hand till hand
• Står med stöd  • Kryper bra        • Pekar på saker • Drar sig själv upp till stående, förflyttar sig med stöd från möbler 
• Plockar upp saker med tumme-finger "pincett"- grepp
• Indikerar begär med gester
Peka har hon inte riktigt börjat med ännu. Men hon tittar iaf dit jag pekar om jag pekar på något. :)

Lite paus

Jag har bestämt att ta paus från bloggen fram till måndag... Tror jag åkt på en liten deprission, så jag orkar inte blogga.. Har inte lust med något alls... Varken äta, städa, duscha eller promenera.. Allt känns tungt.. Å maken min klagar för att han tycker jag e lat som inte sköter allt lika bra här hemma som tidigare.
Å igår klagade han på vad jag äter till frukost också.. Jag måste väl få äta vad jag vill?? Ibland blir jag så irriterad! Om jag bara vill äta något litet så är väl det min ensak..? Bara för att han vill äta mat till frukost så betyder ju inte det att jag också måste göra det.. eller?
Om man börjar dagen med att äta middag så får man ju ont i magen!

Men nu är det iaf helg igen.. Vi ska hälsa på svärsyster på söndag. Hennes dotter blir 100 dagar då, så det ska bli ett litet kalas. :D 
Imorgon, lördag, så har jag tänkt att vi ska ta en promenad till parken hela familjen å gunga lite med Isabel. Lite rutshkana blir det nog också. Det gillar hon. :)

Å idag så är det Emma å Kristoffers födelsedag! Grattis till er!

Igår fyllde Sara "Foffen" år.. Grattis till dig också, i efterskott. ^^

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0