Tonfiskpasta ala Cilla!

Här kommer ett recept på min alldelis egna tonfiskpasta. Tar bara en kvart!!! Perfekt nät man är vrålhungrig eller har bråttom.
 
2-3 personer.
Ingredienser
Ca 5dl snabbmakaroner
1/2 purjolök
1 burk tonfisk i olja
3-4 matskedar äkta majonäs (elr som du själv vill.)
3 krm Svartpeppar
1 krm Örtsalt
 
Koka upp ca 5dl snabbmakaroner.
Medans du kokar makaronerna så hackar du en halv purjolök i tärningar. (En cirkel ska bli fyra bitar).
När makaronerna kokat klar så häller du bort vattnet å låter pastan ligga kvar i kastrullen.
Blanda i tonfisken + oljan med pastan. Sen blandar du i alla andra ingredienser.
Färdigt att servera! 
 
Tips.
Man kan blanda i lite fetaost och några halvade körsbärstomater om man vill lyxa till det lite. ;)
Det är även gott att använda köttbullar ist för tonfisk.

Shinbi, sommarbilder

 

Sommardag

Idag har det varit en riktigt sommrig dag. Varmt i luften å varma vindar. Till och med när molnen skymde solen var det varmt. Precis som det ska va! :) nu hoppas jag värmen håller i sig så att vi kan få en riktig sommar i år. :)
Idag jobbade jag till halv fyra. Efter det gick jag å hämtade tösabiten på dagis å vi tog en tur till biblioteket å läste några böcker å ritade lite. Sen gick vi hemöver. Då kom mormor (min mamma) en snabbis å lekte med oss i parken utanför där vi bor. Efter hon åkt så gick vi iväg till familjen Linden. Där fick vi fika å jordgubbar. :) vi var ute hela tiden. Krattade, busade å fikade. Kl sju så gick vi till byn å kollade på "raggarbilar". Kl åtta gick vi hem, åt kvällsmat å mer jordgubbar. :) efter ätandet så borstade Shinbi tänderna å gick å lade sig. Hon somnade på bara 15-20 min. ^^ å nu så blir det nog en film för mig å maken. Å läggdags efter den. Ska upp halv sju imorn.
Huuuuj

myskväll med mig själv

Jao... som rubriken lyder så har jag myskväll med mig sjäkv ikväll.
Karln min somnade innan åtta, tom FÖRE Shinbi!
 
Så det blir film å godis på menyn för mig tills jag blir trött. Imorgon så får då Kei kliva upp med tösabiten. Nu är det banne mig MIN tur att få sova längen på morgonen! Haha.. 90% av alla morgonar så är det jag som vaknar först å han får sova. 

Farmor å farfar, Bebban å Carro^^

tjolahopp.. idag blir nog en bra dag. :)
Alla vaknade med bra humör å så har vi lekt å städat tillsammans också.
Snart så kommer Bebban på besök med hennes barn Julius å Moa. Bebban är en familjevän som kommer hit till byn kanske bara EN gång per år, så vi träffas inte så ofta. :)
Sen efter de varit här en stund så ska jag å dotra följa med dem till farmor å farfar på fika. Carro å Valentin kommer också. :) dagen kan ju inte bli mycket bättre!! haha..
sen efter vi kommit hem igen så blir det familje-söndag med lek å bus.... å avslut med en film å lite popcorn kanske. ;)

attans!!!

Ett helt inlägg försvann precis. Tyfuuus. Tröck på fel knapp.. aja... inte har jag tid att skriva om det igen.
Humöret är bättre iaf. :)

jag avskyr morgonen!

Nu för tiden så är jag på så dåligt humör på mornarna när jag vaknar. Är så trött på att det alltid är jag som vaknar å ska ta hand om allt. 
Min man han bara ligger å sover. Han är för trött å behöver tid på sig säger han. Men vadå? Är inte jag trött då? Jag vill väll också ligga å dra mig!!!! men det kan man inte när man har småbarn som ska ha frukost å förberedas till dagis. Å inte hjälper det att jag skiter i allt heller. Då skulle han bara fortsätta sova så hon missar dagis å han missar skolan. Är så irriterad!!! Varför ska jag behöva tjata upp en vuxen man varje morgon? Måste det vara så?? Nä,  Nu ska jag strunta i honom resten av morgonen. Han får bli försenad då. Det är hans ansvar att ta sig till skolan, inte mitt!
Å jag förstår inte varför han inte går å lägger sig tidigare när han vet att han är morgontrött?? 
Åååh. Va jag e sur idag.
 
Känns lite bättre nu när jag fått skriva av mig lite. :)
 
Nä, nu har jag inte tid att skriva mer. Dags för tandborstning å påklädning för mig å tösabiten. Tvättat håret skulle jag gjort åå. Men det gör jag efter jobbet ist.
30 min kvar innan vi måste gå. 15 min kvar tills vi ska börja ta på ytterkläder. ;)
 
Huuuuuj
 

Shinbi Isabel Kim

Shinbi, 1 år och 8 månader

Vår tösabit är nu 79cm lång och väger 10kg. :)
Hon har blitt så stor. Å utvecklas så fort nu. I april sa hon bara några ord, å nu helt plötsligt har hon börjat skapa meningar! Helt otroligt!!! Haha. I förrgår kväll ville hon titta på tv när hon skulle lägga sig. Då sa jag att tvn måste också sova, annars orkar den inte visa barnprogram imorgon. Då svarade hon: "Bye bye, ses imorgon." Å vinkade in i tv-rummet då vi gick. :D hur go kan man vara!!?? Haha.
Å hon säger andra meningar med. Som typ: "mamma sitter där", "Shinbi äta mat", "katten sover", "åh, myyys" när hon myser med filt i soffan å "blomma vatten, tack tack" (så säger hon när hon vill vattna blommor). Å hon säger en massa mer. Typ, "dockan byta blöja", å meningar på koreanska också. :) hon säger "åh, va kallt", på koreanska då hon tar på något kallt, "pappa/mamma, kan jag få ******** tack" säger hon då hon vill ha något, oftast något ät- eller drickbart. "det är Shinbis/mammas/pappas" säger hon då hon håller i något som är någons sak eller bara för att tala om vem som äger det jag/eller någon annan håller i. :)
Ja, hon säger så mycket att jag skulle kunna skriva säkert en hel meter till. Haha.
 
"Åh va kallt" på koreanska = ah, chu / ah, chu-wo-yo.
"Pappa/mamma, kan jag få (mjölk) tack" = appa/omma, (u-yu) ju-sae-yo.
"Det är Shinbis/mammas/pappas" = Shinbi-gåth, omma-gåth, appa-gåth. 

hej hej bloggen

Attans. Den här dagen verkar bli bara knas.
Först vaknar vi sent. Kvart i nio. Jag får panik för Shinbi skulle vart på dagis klockan åtta. Stressar upp å ger henne frukost. På med kläderna, byter blöja å hoppar över tandborstningen. Halvspringer till dagis!
Efter avlämningen, skyndar jag mig iväg å köper cigg till maken som ska med bussen 9
45. Kommer i samma veva på att han förmodligen låst dörren, å jag har INGEN nyckel. Paniiiik! Springer till busshållsplatsen där han är. Precis då kom bussen!! Men jag hann få nycklarna å ge honom cigaretterna. Sen när bussen åkt så kommer jag på att jag skulle ju ha tagit ledigt åt tösabiten idag. Suck.... vi ska ju till farmor 12.30. Helt onödigt stress blev det. :/
Men hon har säkert mycket roligare på dagis än här hemma med mig. Får hämta henne tidigare å be om ursäkt för mitt misstag sedan. Morgonpaniken krånglade till det i skallen på mig.

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0