InbjudningskortFunderar att använda dessa fyra bilder till Shinbis inbjudningskort till hennes ett-års kalas.
Antingen denna stil...


Eller lägga till fler bilder å ta denna stil ist...

Milstolpar - Tio månader

Tio månader
• Vinkar hejdå
• Plockar upp saker med pincettgrepp
• Kryper bra
• Tar sig fram med stöd av möbler
• Säger "pappa" och "mamma" till rätt förälder (är specifik)
• Reagerar på tilltal och förstår "nej"
• Visar begär med gester
• Dricker från mugg
• Står själv ett par sekunder
• Lägger saker i behållar

Första rutan är vad de flesta tio-månaders bebisar brukar kunna göra, andra hälften av alla barn och tredje några få.
Shinbi (Isabel) kan allt utom att säga "pappa" och "mamma" till rätt förälder. Men hon vet vem som är vem och pekar på rätt när man frågar "vart e mamma?" eller "vart e pappa?", och hon kan peka rätt när hon tittar på foton. :)

Idag

Idag känns som en seg dag... Vädret är mulet och det blir säkert regn lite senare... Deprimerande....
Än har jag inte gjort mycket... Ätit frukost och tittat på barnprogram med gofisan och så har jag läst Foffens blogg, men hon hade inte skrivit något nytt sen sist. Typiskt...

Nu är det ungefär två månader kvar tills jag åker hem till Sverige igen. Längtar lite faktiskt.
Saknar mina vänner och familjen..... Idag har jag den kännslan att jag vill hem. Helst nyss..

Ett steg

Idag har Shinbi (Isabel) tagit sitt första steg!!! hurra! Va hon e duktig tycker jag! :D
Vi hade vår dagliga stå-träning och helt plötsligt så försökte hon gå.. Det blev ett steg, å när hon försökte med ett till så ramlade hon. 
Ska visa pappa Keikim när har kommit hem från jobbet ikväll också. ^^

Tänk va fort det går,, snart kan hon kanske gå!

Just nu så tar hon en lite "powernap".. Hon får inte sova mer än en halvtimme, så jag ska väcka henne om tio minuter. Sover hon för länge kan hon inte somna till kvällen. Å de e så himla drygt när hon inte kan sova, då får ju inte jag sove heller. hehe..

Idag har vi mest bara lekt hela dagen.
Vi vaknade klockan sex, och lekte i sovrummet fram till sju. Sen tittade vi på barnprogram och åt frukost en halvtimme, efter det lekte Isa lite själv och jag städade i köket. Sen busade vi å lekte jaga och läste böcker och staplade ringar på en pinne ett bra tag.
Vi började eftermiddagen med lunch och ett bad tillsammans, sen läste vi böcker igen i en halvtimme-timme, efter det åt jag glass å tösan yoghurt. Sen hade vi stå-träning och hon tog sitt första steg. Efter det har vi mest bara lekt och tittat på en film, "Sammys äventyr" på koreanska och åt havregrynsgröt. Efter filmen lagade jag mat till Shinbi för idag och imorgon. Det blev risgröt med skinka och grönsaker denna gång. ^^ Hon åt med glädje. Efter maten lekte vi lite till.
Sen nu nyligen så har vi pratat med "plastmormor" Cathy och moster Victoria, och under tiden somnade Isafisa. 
Å nu ska jag väcka henne och sen om en timme blir det middag. ^^

Idag är en bra dag. <3

Födelsedags kalas

Det är nästan två månader tills Isafisa fyller ett år, å jag känner mig redan så stressad över kalaset. Så mycket som ska planeras å fixas. 

 • Vi måste hyra en lokal
 • Beställa mat
 • Hyra ett ett-års-kalasbord
 • Hyra fotograf som fotar firandet
 • Knäppa ett års bilder i studio innan kalaset så att vi kan använda de bilderna sen på kalasbordet.
 • Köpa en finklänning till Shinbi
 • Hyra folkdräkter till oss alla tre
 • Hyra en som kan fixa hår och make-up (ofta ingår det i folkdräktshyrningen)
 • Fixa inbjudningskort
 • Beställa en eventtavla och pris till den som vinner
 • Köpa tackpresenter till de som kommer
 • Hyra en som talar under eventet
Å de e säkert nå mer också som jag inte kommer på just nu.... Ja, tårta behövs ju också. ^^

Det kommer bli minst 20 familjer som kommer... Varav jag känner kanske 10-15 personer (inkl. svärfamiljen). Usch vad jag kommer vara nevös den dagen. Jag som e så himla dålig på att vara i centrum.


Såhär ser ett koreanskt födelsedagsbord ut. Man firar bara såhär stort den första födelsedagen.


En koreansk folkdräkt.                Eventtavla*

*på barnets första födelsedag ska den välja ett utav flera föremål som läggs fram på födelsedagsbordet. Det föremål barnet plockar upp visar barnets framtida sysselsättning.
Tex. plockar barnet upp en mikrofon så blir han/hon något inom musik, stetoskop blir läkare, pengar blir bussiness... m.m.

Organisk tvål och myggmedel

Igår när jag var på café med So-Young och två till som jag inte kommer ihåg vad de heter så frågade de mig om jag vill följa med å göra tvål och myggmedel på torsdag kl elva.
Jo ja visst tyckte jag, varför inte? ^^ Jag behöver ju fler kontakter.
Så imorgon klockan 11.00 kommer en av tjejerna och plockar upp mig och tösabiten.
Det är en grupp mammor som håller i det hela. Allas Seosans mammor och barn får komma. Det är typ som en jättestor mammagrupp, en "mamma-klubb". hehe... Å man får äta där också. :D
De gör tvål, ljus, myggmedel och andra saker. Allt gjort från naturen. Shit vad jag känner mig som en nyttig människa nu.. haha! ;p

En månad hos sväron

Hemma igen

I söndags kom vi hem till Seosan igen. :D
Känns skönt att vara tillbaka faktiskt. Lite jobbigt att vår lägenhet e så himla varm bara. Men duschar man några gånger om dagen så går det an.

Jag hade en bra tid i Yeosu hos sväron. Lagade bara middag en enda gång under hela tiden och bakade två gånger, så jag känner mig lite bortskämd och lat nu när jag måste göra allt själv igen. Men om en vecka är jag nog van vid det vardagliga livet här.

Vi gjorde inget särskillt under tiden där. Lekte, gick ut på prommenader, drack kaffe på café, var till E-mart några gånger, tittade på tv och gjorde lite hus-arbete lite då och då. Jag och Mihee var till frissan också å klippte topparna. Det behövdes kan jag säga. ^^

Å nu sedan jag kommit hem igen så har jag tvättat 4 maskiner (min man hade inte tvättat på hela tiden jag varit borta.), dammsugit, bytt sängkläder, rensat kylskåpet, slängt onödiga tomma lådor å igår var vi till Lotte-mart och handlade lite mat. Det var min man som lagade middage igår. Jätte gott faktiskt. Han gjorde en typ av koreansk het korvgryta. ^^

Idag klockan tre ska jag ut å träffa So-Young, en ny vän jag träffade strax innan jag åkte iväg till sväron. Vi ska ta en kopp kaffe å prata lite bara. :=)

Sen ikväll kommer maken, jag tror han ska äta med jobbet idag, så han kommer nog hem runt nio skulle jag tro. ^^

Nä, nu läre jag sluta skriva. Dotra min står här brevid å gråter. Heh

Huuj

BVC - 9 och en halv manad.

I fredags var vi till BVC for att vaga och mata.
Hon har gatt ner lite i vikt sen forra manaden men vaxt hela 2 centimeter! :D
Nu vager hon 7.9 kg och ar 69 cm lang. <3

Hon har aven fatt tva nya tander. ^^ De ploppade ut tva stycken uppe for ungefar en vecka sedan.

Passar pa!

Jag ar ensam hemma hos svaron just nu. Passar min svarsysters 4 manaders dotter och Isabel nu en halvtimme - 40 min. Bada sover sa jag passar pa att slanga ut ett snabbt inlagg. :)
Mihee ar ivag och levererar pizza till svarmor.

Har hos svaron har jag det bra. Skont att fa lite avlastning faktiskt. Men fruktar att det kommer kannas dubbelt sa jobbigt an tidigare sen nar jag kommer hem tillbaka till Seosan och maste gora allt ensam igen. :/

De forsta 11 dagarna har sa var vi mest bara inne. Isabel var forkyld med slemhosta och febran. Sen blev Sunga sjuk en vecka efter Isafisa. HOn var ocksa sjuk 11 dagar. sa vi var mest inne under hennes sjuka tid ocksa. Men nu sen i fredags har Sunga varit frisk, sa vi har tagit dagliga promenader med barnen sedan dess.

Jag kommer aka tillbaka till Seosan den 22a juli, sen komma tillbaka nagon gang i augusti under den heta perioden. Vart hem i seosan gar det knappt att leva i pa sommarn. Typ 30 grader varm inne dygnen runt och ingen aircon!!

Vi ska aka till stranden nu i helgen om det ar fint vader. Isa verkligen alskar havet. Hon tycker et e saa kul att ga i vattnet. :)
Men nu nasta gang ska hon fa anvanda en RIKTIG solhatt, o inte en solskarm bara. ^^ Inga fler brannskador vill vi ha. Heh

nu har Isa vaknat sa jag lare sluta skriva.
Bloggar igen nar jag far tid.

Huuj

Cilla

Att vänta en glädje är också en glädje.

RSS 2.0